newmarket station 1 transport small
newmarket station 2 transport small

Herriot + Melhuish Architects helped us with design and documentation on this project

The Remuera Road Link Bridge features dramatic steel portals that frame the link bridge and create a sense of enclosure.

Vertical glazed screens to both sides provide security/weather screening and full width solid roofing. The concourse is an open, light and airy environment that is the station’s focal point. There are two sets of escalators, stairs and accessible lifts to serve each of the two platforms below.

The "floating” roof canopy, with a central skylight, is supported by elegant tree-like columns. It encloses the concourse area and parts of the platform level with louvres and glazed walls providing protection from the elements. The perforated ceiling panels help to absorb noise and improve the overall acoustic environment.